Ik zit hier boven op de berg in een gillende storm, al 2 dagen… De temperatuur schommelt rond de 5ºC, dus er is sprake van lichte dooi, maar wat er aan sneeuw ligt wordt allemaal weggeblazen. Ondertussen zit ik lekker binnen en is het groente hoofdstuk af, althans dat was voordat vriend Frederik besloot het qua icoontjes (lees: grillinstructies) toch weer helemaal anders te doen. Daar zit dus nog wat werk. Vandaag aan de vis, maar eerst een receptje van varken.

6 personen

1. meng peterselie, rozemarijn, salie, knoflook, mosterd, venkelzaad, citroenrasp, peper, zout, cayennepeper en olijfolie tot een rub en smeer hier de varkensrib mee in. dek af en laat minimaal 4 uur intrekken (lekkerder is het om het een dag vantevoren voor te bereiden). 

2. bedek de varkensrib volledig met de prosciutto en bind op als een rollade.

3. grill de varkensrib anderhalf uur indirect op medium barbecue en controleer de kerntemperatuur (71ºC).. Laat na het bereiken van de temperatuur nog 10 minuten naast de barbecue rusten.

*hoe meer je richting de nek gaat hoe vetter het vlees wordt, onthoud wel dat vet ook meer smaak geeft!


Reacties

  1. Door Frank

    Hi

    Welk vlees gebruik je precies voor dit gerecht. Is dit incl zwoerd? Wil op
    Beefensteak.nl gaan bestellen maar weer niet zo goed wat je onder varkensrib verstaat 🙂

    Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.