Hè hè, klaar. Alle correcties zijn naar Inmerc en gisteren hebben we de laatste foto gemaakt, de ontbrekende varkensbuik. Hij was zo ontzettend lekker dat we (Dennis en ik) na de shoot ongeveer de helft van de buik soldaat hebben gemaakt. Receptje?? Neem voor een man of 6, 1,5 kilo varkensbuik (speklapjes maar dan ongesneden), zonder zwoerd, en kerf die diagonaal een beetje in het vet in. Leg de buik op een laag van 2 kilo gesneden aardappellen, 3 gesneden rode uien, citroenschillen van 2 citroenen en 100 ml olijfolie. Goed zout en peper over zowel de buik als ook door de aardappelen en zet het geheel 3 uur in de oven op 150 graden, waarbij je de boel regelmatig een beetje omschept. Na 3 uur zijn de aardappels wel gaar, maar moet de buik mischien nog even onder de grill. Puur natuur, om je vingers….
Overigens is dit weer een voorbeeld hoe belangrijk goede ingrediënten zijn, die maken namelijk de smaak van dit simpele gerecht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.