Niets zo lekker als een vanillesaus, en dan een klassieke, gewoon met melk, ei en suiker, en de allerbeste vanille!

Een kind kan de was doen maar zelfs ik heb wel eens gele korrels eiermelk door het putje gespoeld, dus let echt op die temperatuur. Er zijn drie handigheidjes; 1) au bain marie verwarmen, maar ook dit kan misgaan als het water in de grootste pan gaat koken 2)een grote pan koud water naast je vuur waar je zo gauw je nattigheid voelt de bodem van je pan inhoudt (pannen garen door ook als het vuur uit is) 3) een koude pan met een zeef waar je de saus direct na de binding in overschenkt.

Enfin, aan de slag!!

Recept Afdrukken
Vanillesaus
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Maaltijd sauzen
Keuken Frans
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
  2. Breng de melk met het vanillestokje en het merg tegen de kook aan en laat een half uur trekken. Verwijder het stokje en passeer de melk door een zeef.
  3. Klop de dooiers op met de suiker en meng al roerend rustig met de warme melk.
  4. Breng op een zacht vuur richting 75ºC maar zorg beslist dat het daar niet boven komt anders gaat de saus schiften.
  5. Laat afkoelen met een stukje plasticfolie direct op de saus zodat je geen vel krijgt.

Reacties

  1. Mooi om te lezen! Maar als je nou die saus eer wil aandoen, wat kan je er dan het best bij maken? Ik gok op een appeltaartje met een bolletje ijs maar dat kan vast beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.