Carnivoor pur sang, alsof ze het weten bij #USBeefgoesDutch, was ik vanmiddag te gast bij Joris in RIJKS alwaar een kostelijke presentatie. De aanwezige slager maakte even een missertje bij de brisket, dat die makkelijk “in wel 10 uur” gaar is op de bbq, maar wij weten natuurlijk al lang dat dat minimaal 20 uur moet.

IMG_2217 IMG_2224

Joris weet dat ook en zijn ravioli van brisket in brisket-consommé was werkelijk bizar lekker. Eerst een chuck roll, ofwel een aspic van runderhals, wat foie, krokante boekweit en crème van perzik, en na de brisket een rosé gebraden picanha (staartstuk) met Chinatasaus en opperdoezer ronde.

IMG_2227 IMG_2229

Afgesloten met strip loin, ook rosé, met worteljus, gebroken kikkererwten en baharat (Arabische specerijenmix) en het geheel omlijst met prachtige US wijnen waaronder Schramsberg, Chateau Montelena, Bolgle vineyards, Starmont Winery en Ravenswood old vine Zinfandel. De slagerstafel waar ik aan zat had overigens echt veel meer aandacht voor het prachtige vlees.

Kleine donuts met huisgemaakte advocaat, de hollandse touch op een US middagje kon ook de Amerikaanse consul-generaal bekoren, maar die woont aan de overkant en kon dus lopend naar huis, waarvan acte!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.