Tja, de komende maanden staan helaas niet in het teken van nieuwe culinaire ontdekkingen, druk met andere dingen, dus put ik wat uit de oude doos, en die zit goed vol.

Een paar jaar geleden was ik met de vrienden van de G6 op de Lomejordelgastronomia in Alicante en hadden we geboekt voor een masterclass van Ferran Adria (El Bulli), René Redzepi (Noma) en onze eigen Jonnie Boer (de Librije voor wie dat niet weet…).De Class van Ferran was in het Catalaans, dus hoewel overboekt liep de zaal na een half uur leeg, René was nog niet bekend bij het grote publiek dus zaten we daar met 6 (G6) en misschien nog 6, en van Jonnie haden ze in Spanje nog nooit gehoord dus dat was lekker intiem!

René gaf ons een kijkje in de keuken en knutselde en passant dit meesterlijke gerechtje in elkaar van 7 verschillende gemarineerde groentes. Het was zo wonderschoon (en lekker) dat ik ‘m een half jaar als screensaver op mijn telefoon heb gehad, en daarna in Noma in een wat simpeler vorm heb gegeten.

7 groentes noma

Dit weekend is het MAD weekend, het jaarlijkse food-congres wat Redzepi organiseert op een stuk braakliggend terrein buiten Kopenhagen. Ik ben er niet bij, heb mijn kaart gegund aan Richard van Oostenbrugge, en mis het iedere minuut…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.