Het is 24 uur na Quique Dacosta. We hebben vandaag paella gemaakt en gegeten, wat wijn gedronken bij de lunch, een tukje gedaan en we schuiven 20:30 sharp aan bij Tula. Een totaal andere ervaring, al direct bij binnenkomst. Serene rust en een lieve mevrouw die ons aan tafel zet in dit piepkleine restaurant. Er is nog een (Hollands) 4-tje en er komen later nog 2 tweetjes ze hebben een totaal van 13 gasten vanavond (minimaal 3 maanden vantevoren reserveren!!).

We krijgen de kaart en een fles Menade (die ik wel eens bij Aim bestel) die direct de show steelt. Er is geen set-menu, alleen à la carte en Clara (de lieve mevrouw) doet wat aanbevelingen. De reisleider (Ferry) eet hier regelmatig en wil perse de oester, de taco, en de zwezerik. We bouwen er nog iets omheen en komen tot een menu dat bijna alles in zich heeft. Eerste gerecht bestaat uit oesters (2) in een béarnaise van beurre noisette, met mandarijn en tijm.

Zo subtiel en fluweelzacht, niet normaal, waarna gesouffleerde aardappel met ansjovis-Hollandaise, gerookte aubergine en lichtgezouten witte tonijn.

De taco van ferry is helemaal geen taco maar een shizo-blad met daarin pancetta, gerookte paling en misonaise, ontzettend goed.

De seafood of the day is white prawn, niet te verwarren met gamba de Denia, Palamos of Rosas. Daar mag nu niet op gevist worden, dus serveert iedereen white prawn. Deze komt in een escabeche-emulsie van kip, bloemkool en amandel. Volgende gerecht (het zijn allemaal 1,5-hap gerechtjes) is zeeduivel met zwarte olijf en “pebrella” spice dressing, waarna zwezerik met kaneel-béchamel en knoflook-praline.

Vis van de dag is besugo (denton) met demi glace van garnalen en pill pill. De besugo wordt gevangen door een door de chef opgeleide visser die de vis direct na vangst doodt door een naald in het ruggenmerg te stekken (de Japanse Ikejime methode, lees hier meer) Het laatste hartige gerecht is eendenborst met een parfait van de levertjes en een zwarte truffel demi-glace (4de glace-achtige saus, maar dat geeft totaal niet want ze zijn allemaal zalig).

Onze Gijs wil natuurlijk alle desserts proeven, waaronder gekarameliseerde rijstpudding, bloemkool met witte chocolade en citroen,

en een soort van donut van chocolade, pompoen en pinda (zie boven). Goddelijk!

Bottom line; wees er vroeg bij en ga naar Tula. 70% goedkoper en 300% beter dan Quique

Tula | Av. De la Libertat | Xàbia | Alicante

tularestaurante.com | bel +34 966 471 745


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.