Met onderstaande hoeveelheid heb ik in Vietnam 120 kleine porties aardappelmousseline (± 12 kilo) op smaak gemaakt.

  • 500 gram olijfolie
  • 2 tenen knoflook, met schil
  • 2 ansjovisfilet in stukjes
  • 500 gram truffel, fijngehakt
  • truffelolie

1. verwarm de olie met knoflook tot de knoflook een rode kleur krijgt (zorg dat het niet gaat koken). Verwijder de knoflook.

2. pureer de ansjovisfilets door de olie en koel de olie terug tot 80ºC

3. snijd ondertussen de aangevroren truffel op de snijmachine in dunne plakjes en hak daarna fijn.

4. voeg de gehakte truffel toe en breng op smaak met zout en peper

5. laat afkoelen en breng nogmaals op smaak met zout en peper en een paar druppels truffelolie

recept van Arno Veenhof van Slagerij Fred en Yolanda de Leeuw, die me ook nog eens ongelooflijk heeft gematst met de truffels!!


Reacties

  1. Door GERTJAN

    Heerlijk truffel. Van de week nog boudin blanc gemaakt met verse truffel. Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.