Het nieuwe restaurant van Niven Kunz heet Triptyque en zit sinds kort op de plek waar hij ooit voor zichzelf is begonnen in Wateringen, back to the roots! Zoals velen heeft deze getalenteerde (groente)-chef natuurlijk enorm pech met de horeca-sluiting, en zoals velen zoekt hij de oplossing in take away. Toen mij gevraagd werd de menu’s eens te proberen (en er natuurlijk wat over te schrijven) zei ik meteen JA want de man kan koken, en in mijn enthousiasme zei ik ook:” doe maar 1 gewoon en 1 vega menu…”. Dat heb ik geweten hahaha.

Allereerst: IK HEB HET HELE JAAR NIET ZO LEKKER “TAKE AWAY” GEGETEN! Zo dat is eruit, maar met kant en klaar heeft het niets te maken. Laten we beginnen bij het begin als vriend Theor, die de doos komt brengen, vraagt wat mijn eerste reactie is. Mijn antwoord is: “paniek”.  Er zitten 47 verschillende bakjes in de doos, en dat is exclusief het brood, 48 items dus.

Vervolgens ben ik met een checklist èn de beide menu’s in de hand zeker een kwartier, misschien langer, bezig alles uit te zoeken en per gang bij elkaar en een beetje op volgorde te zetten.

Mijn redding is mijn vriend Ferry (restaurant Het Bosch), die ineens met allemaal Spaanse wijnen voor de deur staat en graag wil helpen. 78 jaar keukenervaring (2 man) heeft 2,5 uur staan buffelen (da’s inclusief opeten). Op een gegeven ment waren de kleine pannetjes op, ondanks afwassen tussen de gangen, en ik heb er een hoop, en waren de pitten op en heb ik bepaalde beilagen maar in de magnetron gegooid. Ik herhaal overigens; IK HEB HET HELE JAAR NIET ZO LEKKER “TAKE AWAY” GEGETEN!

De tomaattartaar, de bisque (vega en vis-variant), de coquilles, het was allemaal even lekker. De superlekkere met lavendel en honing opgehipte brioche, de desserts, dat mensenhanden het kunnen maken zo lekker allemaal, en dat is meteen ook de uitdaging, want als je dit menu voor 6 personen op kerstavond wil gaan maken moet je echt van goeden huize komen.

Het vegetarische menu bestaat uit steak tartaar van tomaat met gemarineerde tomaat en geitenkaas, wortelsoep met duindoornbes en bieslook, freekeh met pompoen, hazelnoot, zwarte olijf en blauwaderkaas, en warme chocoladetaart met zwart fruit en zwarte bessenijs.

Het “gewone” menu bestaat uit coquille met aardpeer, Serranoham en truffel, kreeftenbisque met wortel en duindoornbes, procureur met romige champignons en prei, en dezelfde chocoladetaart. Zoals je ziet bestaat het “gewone” menu uit uitsluitend warme gerechten, de chef maakt het je niet makkelijk! Ik herhaal nog maar eens; IK HEB HET HELE JAAR NIET ZO LEKKER “TAKE AWAY” GEGETEN maar tjemigdepemig wat een werk…

https://triptyque.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.