Het is maar een korte trip die we doen, anders houd je het ook niet vol, en na een kort bezoek aan onze vriend Hans van Wolde (Brut 172) die vandaag verjaart gaan we alweer naar het laatste adres, Tribeca van chef Jan Sobecki. Jan kookte eerder 2 sterren bij Chapeau in Bloemendaal en heeft 6 jaar geleden het oude Boreas van Nico Boreas overgenomen. De zaak is behoorlijk op de schop gegaan, een hele andere look and feel, nieuwe bar, cocktaillounge en een prachtige Keukenkamer aan de voorkant. We starten in de lounge met wat amuses waaronder ree mert zoete ui en kappertjes, shiso met knolselderij en trompette de la mort, beignet van biet met groene appel, en zoete aardappel met chocolade en citroen.

De Keukenkamer, waar we in het midden 2 krukken krijgen is een satelliet-keuken van de normale keuken maar wel met een hele eigen crew. Er zijn een stuk of 12 krukken (couverts) tegenover de open keuken, waar er vanavond 8 van bezet zijn (nog een ander 2-tje en een 4-tje), en we delen samen een lieve mevrouw in de bediening en 3 koks en de chef. Die koks koken dus niet voor de anderen in de zaal, alleen voor ons, zoals er uit de main-kitchen ook geen spullen voor ons komen. Supergaaf. De hamachi met verveine, zeewier en citroen ziet er supersimpel uit maar is best complex en vooral bere-lekker, net zoals de biet met steranijs, rouille en citrus.

Zoals je ziet zijn de porties niet mega en is de opmaak ook betrekkelijk simpel, zonder al teveel toeters en bellen, maar vergis je niet, de smaken blazen je uit je stoel. Zeebaars met groene appel, lavas en munt,

en steak tartaar met crème fraiche, gestolde consommé en kaviaar volgen elkaar op in het menu, dat we iets hebben ingekort.

We moeten nog naar huis en de Julemont-ervaring staat ons nog fris in het geheugen (en in de maag). Zodoende missen we de harder, de kreeft en de spruit, maar gelukkig krijgen we wel de scheermes met citroen, mierikswortel en gepofte rijst. Wow…

Als we de vis achter ons laten komt er een stukje zwezerik met toch nog wat zeevruchten, limoen en forelkuit,

waarna Anjou duif met pastinaak, dadel en kool (met boutje, haasje en hartje).

Het is exact 21:00 als we het bestek, conform afspraak, neerleggen, maar de chef wil toch nog graag een klein stukje wagyu met citroen, ui en koriander voor ons maken. Vooruit… De trip ronden we af in de auto waarin we tot de conclusie komen dat het in het leven geen wedstrijd is en wie zijn wij om punten te geven. We hebben 3 top-momenten gehad. De ster-loze Gilbèrt die hard op weg is naar de culinaire top van Nederland heeft ons verbaasd met zijn smaken en zijn stijl. Het statige kasteel Wittem, waar notabene de bazin in de regen naar buiten kwam om ons te verwelkomen, heeft een topper in huis met chef Guido, en Jan Sobecki kan zich al jaren scharen in het rijtje Jonnie, Jannes en Hans, waarvan acte.

Tribeca|Jan Deckersstraat 7|Heeze|NL


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.