Ik ben al 2 dagen met 3 Israëliërs op stap, en zoals bij ons na 2 dagen de stamppot gaat vervelen hebben zij dat met tahini en humus. Oriëntaals dus vanavond, met Tel Aviv-invloeden, geen straf.

We komen in een tent die niet zou misstaan in welke metropool dan ook. Übercool gedaan, veel glanzend hout en glas, open keuken, en 2 tafeltjes bezet… Nou, dat is na een uur wel anders, toen hingen ze met de benen buiten. Mijn vrienden, één is een belangrijke producer, trekken aan allerlei touwen en we zitten al snel op een eigen verdieping, overlooking the crowd en gaan aan de Clos de Gat, chardonnay uit de Judean Hills (Israël 2013), holy f..k wat lekker! De 2de gaat terug, paniek in de tent, maar de volgende is weer prima.

Avi Conforti, de chef, heeft een menu gemaakt wat start met een gifgroene komkommer gazpacho met gesneden groentes en bloemetjes, a feast for the eye (zie boven)! Hierna sashimi van zalm met 3 soorten wasabi, honing-, fruit- en edamam-wasabi, ook super en bijzonder!

De taco’s met vistartaar en tomaat zijn ontzettend lekker,

de cha gio (Vietnamees loempia’tje) erg saai, maar de salade van shredded beef daarna spectaculair, misschien wel het lekkerste van de avond.

Ik zal de superlatieven laten voor wat ze zijn maar het is allemaal gewoon heel erg goed; coquille met saus/bisque van kreeft,

black cod met black mushroom mirin, en”lamb on the bone” (8 uur gegaard), met zowel ssäms (sla-cups) als ook steamed buns en Korean kimchee.

Na het sesamtoetje en de kletskop duiken we het nachtleven van Tel Aviv in maar dat is het mooie van veel en zwaar eten, je moet daarna gewoon naar bed! Morgen is het vroeg dag want we gaan naar Jerusalem

Topolopompo | Hasolelim street 14 | Tel Aviv | www.topolopompo.co.il/en/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.