Nice to Meat, Yama Food, het Gastronomisch Gilde en Ofyr, je weet wel, makers van die coole open plancha’s, organiseren een wedstrijd; wie maakt de lekkerste katsu sando, ofwel die heerlijke Japanse sandwich.

Als je klikt op katsusando dan kom je op de pagina met de uitleg. Schilo van Coevorden (chef van Taiko), voorwaar een expert, noemt het het  ideale take away gerecht, en Mark Vaessen (executive chef OKU hotels) maakt zijn interpretatie. Beide heren zijn straks ook de jury.

Ik had het nog nooit gemaakt dus ben me eerst eens gaan verdiepen in hoe en wat. Een katsu sando is een authentieke Japanse sandwich die koud (kamertemperatuur) wordt gegeten. Ze bestaat uit Japans “fluffy” witbrood wat iets dikker wordt gesneden dan normaal, een flink stuk tonkatsu (een soort dikke gepaneerde schnitzel van een stuk varkensfilet), mosterdmayo, chiffonade van kool en tonkatsu saus.

Zondagochtendje aan de slag met het kant en klare katsu sando pakket van Nicetomeat, receptje opgezocht van tonkatsu saus (de snelle staat hieronder) en hoppa, waanzinnig lekker (ik heb varken en wagyu ribeye gemaakt).

Recept Afdrukken
Tonkatsu
Maaltijd snack
Keuken Japans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Maaltijd snack
Keuken Japans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
plakken
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het vlees aan de vetkant een paar keer in, bestrooi met zout, tenderize het (inprikken met een speciaal apparaatje, evt. met een rvs satéprikker) en leg 45 minuten in de koeling.
  2. Haal het vlees door bloem, door ei, door bloem, door ei, en dan door panko.
  3. Frituur het vlees in 2 batches op 175ºC krokant en vooral gaar en schep na iedere batch de bruine kruimeltjes uit het vet.
  4. Voor de saus is het een kwestie van ketchup met Worcestershire-, soja-saus en mosterd mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.