Tomaten in de winter hebben vrijwel geen smaak. Of je nu pommedori’s neemt of coeur de boeuf, het smaakt allemaal naar water, het enige wat het een beetje doet zijn kerstomaatjes maar dat is duur en gedoe. Wat ik vaak doe is de wintertomaat marineren.

2 delen peperdure balsamicoazijn

2 delen gewone balsamicoazijn

1 teen knoflook, gepeld

6 delen mooie olijfolie

IMG_3787

Je mengt de azijnen, spiest de knoflook op een vork en gebruikte die als garde waarna je de olie in een klein straaltje al roerend toevoegt. Goed op smaak brengen met zout en peper, echt ruim, en hier de in kwarten gesneden tomaten minimaal 3 uur in marineren (op keukentemperatuur).

Serveren met de overheerlijke burrata van Marqt en wat blaadjes basilicum.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.