Mijn vriend Marco, die tegenwoordig in Bangkok woont, is even over en wil met me eten. Dat kan, maar waar? Ondanks dat hij 6 uur tijdverschil verderop woont is hij bijzonder goed op de hoogte maar alles is dicht op dinsdagavond, bizar. Uiteindelijk komen we uit bij Domenica, niet superspannend maar wel lekker!

So far so good, maar we moeten eerst nog even om de hoek zijn, bij een “vrouwtje” die saté maakt, moet waanzinnig zijn.

Op de 1ste Goudsbloemdwarsstraat zit al ruim 30 jaar Manis (sinds 1993). Opgericht door haar vader grilt Nelva (Nel voor intimi) hier alweer jaren de kambing, among other things… Een piepklein winkeltje met dito keuken en dito terrasje aan de voorkant, en Nel staat net de kambings op een soort gasggrilopzetstuk dicht te schroeien. Steve (vriend Marco) heeft al besteld en zoekt nog wat lepeltjes uit de bakken in de winkel. We hebben het al gezien, dit komt helemaal goed.

Het eten in de winkel ziet er ongelooflijk lekker en fris uit, de rendang glimt je tegemoet, en de smaken zijn navenant. Saté kambing (geit) zoals ik het zelden heb gegeten, juicy en vol smaak. Geen kledder pindasaus erover maar juist heel weinig, wat dan weer ligt in een klein plasje ketjap. Super!

De andere hapjes zijn ook top, maar ik houd mijn kruit droog want we moeten zo door. Ik ga snel terug voor een hele grote zak lekkers. Weer en topadres erbij!

Toko Manis | 1ste Goudsbloemdwarsstraat 3 | Amsterdam | bel 020 623 0181

dagelijks geopend van 16:00-22:00, maandag gesloten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.