Ik heb gisteren een tochtje door het land gemaakt, wat eindigde in Tilburg. Eerst naar Bussum, praten over een nieuwe winkellocatie (in Amsterdam, wees niet bang!), waarna ik de weg vervolgde richting Breda. Ik denk dat ik zeker 8 jaar niet bij de ISPC was geweest, het mekka van de culinair onderlegden (en amateurs) en was hier dan ook met een missie. De poedertjes van Ferran!! Ferran Adria, El Bulli, heeft een 10-tal poeders op de markt gebracht om schuim te maken, om bubbels en ballen te maken, om de ballen in zoutoplossingen harder te maken, om te binden en om een gelei te maken die je kunt opwarmen. Ontzettend leuk speelgoed waar de moderne en innoverende kok zich helemaal leip op kookt. Het jammere is dat je onderhand wordt doodgegooid met dit soort grappen, en ook dit was deel van het succes van de lunch bij Auguste, blijf een beetje normaal doen. Enfin, omdat ik toch niet wil achterblijven heb ik een half uur voor het schap staan drentelen om uiteindelijk alle soorten te kopen (geen goedkoop grapje!). Snel door naar Tilburg, even bijpraten met een nieuwe distributeur van m’n boeken, en aan de borrel met mijn muzikale vriend Ferran. Ferran ken ik uit Spanje, waar hij sinds jaar en dag een zomerband heeft, en na het gezamenlijk opnemen van een CD, 6 jaar geleden, zijn we vrienden. Geborreld bij de Lange Boom waarna we wat zijn gaan eten bij Meesters (Monumentenstraat 6). Geen sterren, geen damast of zilver, gewoon houten tafels, kaarsje derop en een bord tapas voor z’n 2-en.

Lekker wijntje erbij, Goat Door (Zuid Afrika, 2006, 100% chardonnay) en coole muziek op de achtergrond (Blue Note trip, de gele, en Super natural Vol. 2). Niet bijzonder, gewoon relaxed, zeker ook door de rust en kalmte van patron Arie, bijgestaan door de onvermoeibare Marieke. Met een ander muziekje (Bloomingdale, de laatste, dank je Tim) weer op weg naar huis, om nog net het laatste nieuws te zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.