Als je met zijn 5-en reist kun je niet altijd exact afspreken, De een is nog even bezig met zijn haar terwijl de ander al in de auto zit. Zo gebeurt het dat we 12 minuten te laat arriveren bij The Test Kitchen, wat serieus zorgt voor paniek. Wat blijkt, we moeten eerst plaats nemen in “the dark room” alwaar we 2 cocktails van een lijstje mogen uitzoeken en een hele rits amuses krijgen. Er zijn in deze room maar 3 zitjes dus door het gemis van het eerste kwartier moeten ze de borrel er doorheen jassen. Ik heb dus geen tijd om e.e.a. op te schrijven (de amuses staan niet op het menu) en heb daarom dus geen info. Na 1 cocktail moeten we naar de zaal en worden we via een ingewikkeld geklop èn wachtwoord toegelaten (ik ben er allang geweest want moest naar de plee).

De eetzaal is een vibrerende aangelegenheid met een fijne spanning. In de grote open keuken wordt hard gewerkt, en in de zaal hard genoten. We starten met prachtig brood, dat doen ze hier overal, en daarna met uitstekende warm gerookte forel met boekweitblini en veloutévan waterkers.

Er komt een schaal met paddenstoelen van het seizoen, die even later worden geserveerd met een extractie van knolselderij. De   coquille met bloemkool en lavas, met salsa van o.a. zwarte knoflook is super, evenals de   langoustine uit Mozambique met extractie van kokosnoot, zeevruchten en dressing van prei.

Er zijn 2 piècen; kalfszwezerik met asperges, morilles , erwten en een hollandaise met eekhoorntjesbrood, èn springbok met biet, merg en hazelnoot curd.

Toe is er Eton mess met besjes en dille, limoensneeuw en amasi (Zuid Afrikaanse yoghurt) en “perzik en lavendel” wat bestaat uit, je raadt het al, (stukken) gepocheerde perzik en (cake van) lavendel. Niet ingewikkeld, wel heel lekker!

Laatste avond in Kaapstad en we gaan nog even de baan op wat uiteindelijk bijna eindigt in een gevecht als ik een fles melk en een pak cornflakes koop voor een aardige zwerver. Ineens komen uit alle hoeken andere zwervers die verontwaardigd zijn dat zij niets krijgen… Als ik mijn wisselgeld in een hoek gooi weet ik ze van me af te schudden. Bizar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.