Dag 2 in het pittoreske Kaapstad. Na de deceptie van gisteren houden we het eenvoudig voor de lunch. en gaan we naar The Shortmarket Club, een tip van onze lokale Irma. Klein straatje in het centrum, lange gang, trap naar boven en we komen in een bar-gedeelte met aanpalende eetzaal. Mannen in het wit, eenvoudige inrichting, géén daglicht, maar een waanzinnige sfeer.

We genieten vooraf van tataki van tonijn met pepertjes, crispy octopus met atjar van groene mango, tahini van mango, Bo-kaap masala en bonito vlokken,

en verschillende soorten tomaat met salsa van zonnebloempitten, verse stracciatella (soort mozzarella)en oude balsamico, en het is allemaal even lekker.

Als pièce delen we springbok met nectarine, met verse laurier en gerookte merg, de allerverrukkelijkste gebakken bloemkool met za’atar, hazelnoten, munt, avocado-olie en Pepe Charlotte geitenkaas,

en spek en worst van varken uit Oak Valley, met in dashi gekookte meiknol en quinoa met XO-saus en 40 dagen afgehangen prime rib met selderijknol, saus Diana, truffeljus en gribiche. Top! (later blijkt dat shortmarket behoort tot dezelfde club als The Test Kitchen en The Pot Luck Club).

Ferry gaat nog voor de mozzarella en lavendel crème brulée met infusie van gebrande honingraat en kruiden, ook geen slechte, maar de rest houdt het voor gezien na de prima Zuid Afrikaanse kazen. Topadres!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.