Ik kookte 2 weken geleden het nieuwe menu van de Kookfabriek voor met de culinair coaches, maar zoals dagelijks probeer ik 28 uur in een dag te proppen en ik wil ook eten met vrouw en kinderen, wat te doen.

De sessie bij de Kookfabriek start om 17.00 en ik weet me er om 20.05 uit te mise-en-placen, dus spreek af bij het V hotel, locatie Fizeaustraat 2 in de Watergraafsmeer. Een oud kantoorpand dat is verbouwt tot een hip hotel, met op de parterre en ruime bar en aanpalend The Lobby, het restaurant. Aan het roer staat hier Jeroen van Spal, die ik nog ken uit Visaandeschelde en Bikken.

Het gezin zit er al, vol aan de Tanqueray met Fevertree en roze grapefruit (kwestie van opvoeding), en na een bitterballetje gaan we aan tafel. De amuse bestaat uit een stukje kabeljauw met kokkels, kruidenhollandaise en kaantjes, en zet meteen de toon. Goed eten! Ik start met kalfstartaar met avocado, Noordzeekrab en chips van schorseneren,

waarna coquilles met crème van wortel, curry en freekeh (graansoort, waar ik nog nooit van heb gehoord waardoor iedereen me aan tafel aankijkt alsof ik van Mars kom).

 

De Gavilan crianza, Ribeiro del Duero (E, 2014) doet het super met de procureur met morilles, pommes fondant, bloedworst, bloemkool en laurierjus,

en de chef verwent ons nog met een stukje runderlende met rendang, bimi en pinda’s.

Het is even een fietstochtje vanuit de stad, en je zou het hier niet verwachten, maar The Lobby is echt een prima plek om af te spreken en vooral om lekker te eten. Als je buiten de stad woont is het welhaast ideaal, parkeren voor de deur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.