The Lobby, in de Watergraafsmeer is een heerlijke plek om af te spreken en te eten. Altijd gezellig en druk, goede sfeer, parkeren voor de deur, en lekker eten.

De lieve Romy schenkt ons eerst een prima glas huis-sauvignon blanc in, en als ik aan tafel aan de witte Côtes du Rhône wil raadt ze die direct af. “Moet jij niet nemen, vind je niet lekker, kun je beter de Condrieu nemen”. Zo weet ik er nog wel een paar, maar ze matst me met de prijs, dus alles komt goed. Het komt ook goed met de ceviche van corvina met limoen, quinoa, mais, radijs en leche de tigre. Een oude bekende alhier, maar dat vind ik vaak juist fijn (als Le Garage ooit de pizza tonijn er af haalt…).

Tussengerecht is geroosterde knolselderij met een hazelnoot-hollandaise en crunch van Parmezaanse kaas en dat is precies wat het is, dus gewoon lekker.

Pièce is lamsrump en stoof met doperwtentapenade, freekeh en lamsjus en neem ik omdat de lieve mevrouw aan tafel het aanbeveelt. Smaakt niet naar schaap en vooral de stoof is waanzinnig. Ze heeft in beide gevallen gelijk, alleen vind ik het jammer dat die stoof, ja dat kleine torentje achter het rozé gebraden lam, zo klein is.

Niet getreurd want het eten is ruimschoots voldoende, zeker nadat chef Jeroen nog een verrassing op tafel zet, een soort pain perdu met terrine van foie met chocolade (zie boven). Een ouderwets entremet, gerechtje na het hoofdgerecht voor het dessert. Superlekker en voor ons meteen in plaats van dessert. Lekker!

The Lobby | Fizeaustraat 2 | Amsterdam | bel 020 758 5275 | parkeren voor de deur


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.