Na 4 dagen in Vietnam waar een normaal mens 2 weken voor neemt zijn we zo moe dat ik de laatste dag in Hong Kong het liefste in het hotel blijf (het is ook wel een heel fijn hotel). Omdat we dat toch een beetje jammer vinden en niet de hele dag willen (en kunnen) shoppen besluiten we naar Macau te gaan.

Macau is een oude Portugese kolonie, die net zoals Hong Kong (dat was tot 1997 Engels) in 1999 is terug gegeven aan de Chinezen. Het is in 1557 veroverd en was daarmee de oudste Europese kolonie. In het begin van de 17de eeuw is het nog bijna Nederlands gebied geworden maar omdat een lokale priester een goedgemikt kanonschot afvuurde op de Hollandse armada zaten die in één klap zonder buskruit. Exit…

We rijden eerst een rondje door de stad en laten ons daarna bij een krankzinnig hotel afzetten, Grand Lisboa, alwaar je op 4 verschillende verdiepingen kunt gokken. Nu is gokken één van de weinige dingen waar ik echt geen moer aan vind dus ik ga al snel de boel verkennen (kijken naar mensen die gokken vind ik overigens wel best aardig, maar het moet niet langer dan een half uur duren).

In Hotel Grand Lisboa zijn een aantal restaurants, waaronder 2 met 3 sterren. Le Dome (van Robuchon) is helaas vol en ook de wachtlijst is vol, maar The Eightheeft nog wel plek. Ik ben altijd voorzichtig met Chinese 3 sterren, Lung King Heen in het 4-Seasons op Hong Kong Island is goed maar saai, en T’ang Court op Kowloon viel vorig jaar gewoon tegen, ik weet in Amsterdam plekken waar je beter chinees eet.

De ontvangst in The Eight is spectaculair. De dames aan de deur begeleiden je door een lange gang waar zwemmende goudvissen op de vloer worden geprojecteerd (klinkt kitsch maar is het niet) waarna je in een prachtig modern restaurant komt. Ruim opgezet, niet vol, grote ronde tafels en heerlijke banken.

De dim sum’s zijn spectaculair. We nemen gestoomde en met farce en bouillon gevulde dumplings uit Shanghai (sui long pao), maar ook gestoomde dumplings met cristal blue shrimp in goudvis-vorm (har kau),

dumplings met kreeft en truffel,

bbq’d pork bun in de vorm van kleine egeltjes,

en gestoomde rijstpannekoekjes met garnaalvulling (chun fang, zie boven). Het is allemaal te gek lekker en super verzorgd. Wat een beetje gek is is dat je de XO-sauce apart moet bestellen (en betalen) maar die is zo goed dat we dat dan ook 3 keer doen. Er komt nog wat bbq’d pork, en wat gefrituurde kip met macadamianoten en chili,

kai lan met gedroogde garnalen en de beste fried rice ever.

We nemen geen dessert maar krijgen thee met melk (echt waar!) wat meteen de enige dissonant is want niet lekker. De daan taat’s erbij (kleine Chinese custardtaartjes die hun oorsprong vinden in Portugal, pastel de nata) zijn weer wel lekker. The Eight is een absolute aanrader when in Macau!

The Eight 8餐廳| grand lisboa hotel | avenida de lisboa | macau | www.grandlisboahotels.com/en/grandlisboa/dining/the-8


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.