M’n vriend Folkert kwam eten, op gepaste afstand in de buitenhut, lekker warm naast de Green Egg. Kip op het menu, een nachtje gemarineerd en even op een (oven-) roostertje uitgelekt en licht ingedroogd.

In tegenstelling tot de butterflied (of spatchcocked) kip van laatst begin ik deze keer met de velletjes naar beneden, maar ik heb dan ook een platesetter geplaatst (schijf van keramiek tussen vuur en rooster) met daarop een lekbakje voordat ik morgen dat hele kreng weer schoon sta te krabben.

Dit recept komt uit Oriental Streetfood.

Recept Afdrukken
Thaise kippendijen van de grill
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 18 uur
Porties
dijen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 18 uur
Porties
dijen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng Spaanse pepers, knoflook, vissaus, limoensap en -rasp, zonnebloemolie en peper.
  2. Smeer de kippendijen in met de marinade en leg een nacht in een Ziploc in de koeling. Masseer regelmatig de marinade in de dijen.
  3. Laat de dijen uitlekken en een uurtje indrogen en gril ze rondom krokant (een bbq met klep verwarm je voor op 200ºC). Leg de dijen aan de zijkant van de bbq en controleer regelmatig de temperatuur.
  4. Haal de kippendijen bij een kerntemperatuur van 72ºC van het vuur en laat ze nog 5 minuten doorgaren onder een blaadje aluminiumfolie. Bestrooi met zout en peper en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.