Voor een laatste straal zon èn een bezoek aan Dani Garcia*** die d’r binnekort (15 november) mee ophoudt gaat de reis naar Marbella. Nooit bij Garcia geweest dus jammer om daar in de laatste weken niet nog één keertje te eten, ah toe…

De reis is niet eenvoudig, we vliegen graag blauw wat op de terugweg op zondag rechtstreeks kan, maar de heenweg moet met Air France via Parijs. Uurtje om over te stappen en dan een late lunch in Malaga…, maar niet heus. De inkomende vlucht van AF heeft een uur vertraging wat ons de kop kost in Parijs. De lieve mevrouw van de KLM kijkt naar alle mogelijkheden, maar als we niet via Zürich en Lissabon willen om vervolgens ver na middernacht aan te komen is de enige mogelijkheid een 8,5 uur stopover in Parijs.

Gare du Nord is met de RER (snelle trein) 45 minuten van vliegveld Charles de Gaulle, dus om 13:30 zitten we aan de Mercurey blanc bij een volledig opgekalefaterde Terminus Nord. De bar is zowat verdubbelt, er zijn wat tafels weg vanwege een invaplee, de vloer is nog steeds prachtig (zie boven) en de bediening is gehalveerd, ik heb het charmanter meegemaakt.

De Mercurey is lekker, en zo ook de escargots de Bourgogne, die drijven in de prima kruidenboter.

Ik vind het nog net te vroeg voor de uitgebreide zuurkool, t’is eind september en 24ºC, dus het worden de gebakken coquilles met risotto en beurre blanc.

Prima. Terwijl de vrouw geniet van haar tarte fine au pommes, doe ik hetzelfde met een stukje Livarot en een stukje chèvre. Weinig spannend allemaal, maar je moet wat.

Het verdere verblijf die middag in de Air France lounge is broeiend, de vlucht naar Malaga krapper dan krap (Air Europa, ik denk niet ze oncomfortabeler komen) maar goddank wordt er geklapt na de landing, dat dan weer wel. Enifin, 00:06 in het hotel, morgen naar Marbella!

Terminus Nord | 23 Rue de Dunkerque | Parijs | binnenlopen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.