De Japan-kenner zal zich afvragen waarom deze tataki van tonijn niet na bereiding wordt gemarineerd in azijn maar aangezien de Japanner wat meer beleefdheid in zich heeft dan de gemiddelde Europeaan zal het met de commentaren wel meevallen (ik moet altijd nog denken hoe ik afgefikt werd toe ik een druppel room in de carbonara deed, of die keer dat er geen champignons in de tom gha kai zaten).

(bovenstaande foto geeft alleen de cuisson, het is tataki met zoetzuur van bloemkool, ook lekker!)

Recept Afdrukken
Tataki van tonijn met chilizout en tosasaus
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng zeezout met chilipoeder en gefrituurde uitjes en maal fijn in de vijzel.
  2. Maak tosasaus door sojasaus en rijstazijn tegen de kook aan te brengen. Meng met katsuobushi en kombu en laat afkoelen. Passeer door een zeef.
  3. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hier de plakjes knoflook in tot lichtbruin (daarna worden ze bitter), laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met zout.
  4. Snijd de tonijn in plakken van 3 cm en snijd die plakken in repen van 3 cm (kan ook dunner maar dan worden ze sneller gaar).
  5. Gebruik iets van de knoflookolie en maak warm in de een koekenpan totdat het gaat roken.
  6. Bestrooi de tonijn licht met zout en bak 30 seconden op één van de lange kanten. Draai een kwartslag en herhaal dit nog 2 keer totdat alle kanten kort zijn gebakken. de purist gooit de stukken tonijn nu in ijswater, ik eet ze direct op, met wat van het chilizout en de tosasaus.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.