We gaan met Giel en Sas naar Den Bosch… Hoezo naar Den Bosch? Welnu A) omdat zij daar 20 km vandaan wonen, en vooral B) omdat je daar Taste bij Dirk onwijs lekker kunt eten. “Juul, daar moet je naar toe” krijg ik 2 weken eerder te horen.

Naar Taste bij Dirk dus, nou beter gezegd naar sommelier Lisa en chef Lucas. Bij Dirk serveren ze 1 menu waarbij je aangeeft waar je niet van houdt en hoeveel gangen je wilt. Wij gaan voor de full monty en Giel neemt er ook nog een amuse-parade bij, waarvan acte; Mousse van pompoen met citroenblad, mousse van foie met compôte van sjalot,

en kaviaar, oester met een oosterse vinaigrette, met wakamé en citrusgel, panipuri met crème van groene kruiden en paling (en wéér citroenblad, zie boven), en brioche met ossenstaart, crème van Parmezaanse kaas en crème van paprika, allemaal lekker, vooral die laatste.

Ondertussen hebben we een Soave Classico besteld, van Pieropan, laatst ook gedronken bij Toscanini, echt super terwijl ik helemaal geen Soave-fan ben, maar deze is niet goed en het is de laatste fles. “Zullen we iets heel anders doen, ik heb een mooie Loibner Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd (AU, 2016)” zegt sommelier Lisa, en die is inderdaad top (en 2 x zo duur zien we na afloop). Eerste gerecht is krokant bladerdeeg met sesam, rouille met saffraan, Hollandse  garnalen en zeekraal, waarna salade van kreeft met crème van oester.

Door met coquille, met salade van pastinaak, marbré van pata negra en lardo, en schuim van cèpes. Supermooi met die lardo, gevolgd door truffelpasta met griet, ossenstaart, Parmezaanse kaas en morillesschuim (“ik wil saus”, geen schuim…).

Er komt Surf & turf, met zwezerik met spinazie, langoustine, schuim van miso-beurre blanc, crème van bospeen en milde sambal.

Vlak voor het pièce komt Lisa met 2 flessen wijn naar Giel en die zegt op zijn beurt dat ik de wijn mag kiezen bij het hert. Aalto PS en Vega Sicilia Valbuena, beiden Spaans, beiden fantastisch, en beiden zeker € 400… Goddank ziet Isabel op de terugweg van de WC een doos Moric Blaufränkisch (D, 2016), die ook top is, en ver onder de 100 pop.

Pièce dus, hert met panceta, crumble van pistache, kippehuid, foie, rode biet, sukade, rode kool en laurierjus, overheerlijk, including the wine. We zijn klaar, supergezellige avond, heerlijk gegeten, paar dingetjes met de wijn…

Taste bij Dirk | Verwersstraat 58 | Den Bosch | wo-t/m zo open, wo geen lunch


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.