Vorig jaar op Taste of London zag ik een mooi initiatief, wie maakt het lekkerste en Taste-waardigste gerechtje…?

In London doen ze dit de avond vantevoren zodat de restaurants er nog wat aan hebben tijdens het event, maar omdat het bij ons de eerste keer was proefden we pas zaterdagmiddag en werd tijdens de afterparty van die dag de winnaar bekend gemaakt.

“We” zijn Fusina Verloop, organisator van “Kookboek van het Jaar, Edine Russel, hoofdredacteur van Elle Eten, en ondergetekende.

Een korte omschrijving, de foto’s staan allemaal op Facebook.

1              Bridges; coquille met buikspek en doperwt

2              Lute; scheermes met aardpeer en krabkoekjes

3              Sushitime; sushi met kreeft en kaviaar

4              Bolenius; hamburgertje van Gasconne rund

5              15; raviolo met zacht gegaard ei en zomertruffel

6              Toscanini; spiesjes van gecastreerd schaap met brood en tomaat

7              Kersentuin; kreeft met sushirijst, yuzu en schuim van olijfolie

8              Sucre; licht gegrillde tonijn met bouillon van ponzu

9              The Butcher; runder hamburger

10          MoMo; tataki van zalm met groentesushi en mosterdsaus

11          Harbour Club; surf & turf van Black Angus met garnaal en kreeftensaus

12          Blauw; saté van buikspek

Het beoordelen ging volgens de methode Topchef, dus op smaak, presentatie en creativiteit, waarbij we de laatste hebben vervangen door originaliteit en Taste-waardigheid. Normaal zou vaardigheden ook meespelen, doet het natuurlijk ook een beetje maar dat komt er bij smaak wel uit, maar op zo’n outdoorevent gaat het toch voornamelijk om de smaak en de presentatie.

Hoge scores, geen enkele onvoldoende, ongelooflijk hoe iedereen zijn best heeft gedaan, maar zoals in een echte wedstrijs is er maar 1 winnaar.

De 1ste, 2de en 3de plaats worden rond middernacht door Ramon Beuk op het podium gehaald, en op 3 eindigt Bridges, met de eerder genoemde coquille met buikspek en doperwt. Smaken mooi in balans, juiste dosering ook qua mondgevoel, krokantje, en een mooie cuisson. Op 2 eindigt Sucre, met licht gegrillde tonijn met bouillon van ponzu.

Nummer 1, met één puntje verschil (totaal van 24), en dat komt door 3 achten, is Toscanini. Constante kwaliteit, geweldige smaken, dapper om gecastreerd schaap te serveren, en een geweldige smaak. Kracht door eenvoud, gewoon zichzelf blijven, en al 4 jaar een vaste waarde op dit event. Dat laatste telt natuurlijk niet mee, het gaat om het gerechtje, maar ik heb het wel gezegd.

Leonardo, geweldig gedaan, chapeau!!



Reacties

  1. Door Mia

    target =blank Deze tekst hoort er niet bij hoor .Weet niet hoe dit er tussen komt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.