We gaan een taartje maken voor het weekend. Supersimpel; appels, boter, suiker en deeg, en een goede pan. That’s all. En liefde natuurlijk. Onderstaande tarte Tatin (je weet wel, een ongelukje van de gezusters Tatin), licht gemodificeerd door mijn Isabel, is geschikt voor 6 à 8 personen.

 

 

Recept Afdrukken
Tarte Tatin Isabel
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter in een Lodge gietijzeren skillet van ø 26 cm (ander merk mag ook, andere maat mag ook maar dan moet je de hoeveelheden aanpassen)
  2. Voeg bruine basterdsuiker toe en laat smelten tot de suiker is opgelost (de thrillseeker gaat nog wat verder en maakt karamel, geen sinecure in een zwarte pan).
  3. Voeg de appels toe en gaar een half uur op een zacht pitje. Draai de appels af en toe om.
  4. Controleer de garing, de appels moeten zacht aanvoelen maar niet mushy zijn. Laat afkoelen.
  5. Bedek de skillet met het uitgerolde bladerdeeg en snijd de overhangende flappen weg (Isabel legt die gewoon op de rest van het bladerdeeg).
  6. Bak de taart 30 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven, laat 5 minuten afkoelen en draai haar om op een bord.
  7. Serveer de tarte Tatin met crème fraiçhe of vanilleijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.