Het nieuwe concept-restaurant Tabú in Leiden, richt zich op Zuid-Amerikaans met een twist. De opening was op donderdag 15 november terwijl ik boven de Indische oceaan vloog, maar ik mocht samen met de Dutch Foody proefeten op de maandag ervoor. De verf is nog nat, het beton nog kaal, maar misschien hoort dat zo, de stemming zit er in ieder geval in.

De binnenkomst is redelijk spectaculair en gaat rechtsreeks langs de passe van de keuken. Beneden is een grote bar en er komen zitjes en tafels, maar die staan nog in het plastic. Boven is alles wel klaar en staan lieftallige dames ons op te wachten. We vinden een plek, er komt pinot grigio (en later een uitstekende cabernet sauvignon) en het feest gaat beginnen’

Mooi krokante empenada, lekkere taco’s die wat betreft het deeg nog een tikkie extra hadden mogen hebben (vulling is top) en bizar lekkere chimichurri

Er komt een rond broodje wat is ingesneden en gevuld met kruidenboter en kaas wat direct wordt bijbesteld!

De nachos zijn prima, lekker dat iedere nacho wat heeft van de witte saus of de guacamole (avocado-dip). De ceviche van zeebaars is kraakvers zoals het hoort, er zit een lekkere crunch overheen gestrooid en de leche de tigre is mooi zuur.

Er komen nog garnalen,

een lekker visje die niet alleen een goede presentatie heeft maar het ook qua smaak goed doet, als je haar tenminste niet vol door de scherpe saus haalt.

We besluiten het hartige met prima bavette en entrecôte met mole, die we de volgende keer inruilen voor meer chimichurri.

Resumerend; lekker eten voor een nette prijs, goede sfeer, mooi interieur, vooral de rode wijn vonden we echt lekker (voor dat geld), maar vooral geweldige bediening (thanx Dakota!).

Tabú |Rembrandtstraat 27 | Leiden | bel 71 512 1719


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.