Ik word toch wel een beetje gek zo’n hele week thuis. Vanochtend kon ik eindelijk “ontsnappen”, moest naar Houten om een belangrijk boekenproject aan te nemen, ik vertel later nog wel wat. Omdat ik toch op reis was ben ik even langs kantoor geweest, was weinig verandert in een week, en heb uiteindelijk met mijn zoon geluncht. Max (11) doe je eigenlijk alleen maar plezier met McDonald’s of sushi, dus dat werd het laatste. The place to be, op eenzame hoogte, is al jaren Yamazoto (*) in het Okura hotel, en ik vond dat ik dat na een week eenzame opsluiting wel had verdient. Nu is Max een precies mannetje, dus we moesten absoluut aan de sushibar zitten, anders kon ik ‘t vergeten. Het voordeel aan de bar is dat je precies kunt zien wat ze doen, maar dat is ook meteen het nadeel, aangezien ze daar alle sushi maken en het soms wel een kwartier duurt voordat ze aan de jouwe beginnen. Vandaag ging het vlot, 47 minuten erin en eruit (dus geen parkeergeld!) en hebben we genoten van de California roll inside out, de handroll (met mayo, avocado en crab), kappa makki (komkommerrolletjes, speciaal zonder wasabi voor Max), de big roll (nori, rijst, krab, paddestoelen, vispaté en in soja en suiker gemarineerde groente), de tamago (met ei), de ikura (met zalmeitjes), en de maguro (met tonijn). Max met een Fanta, ik met een glaasje Hoya de Cadenaz, chardonnay-sauvignon blanc (E, 2004), geweldig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.