Het is alweer dag 3 van onze trip, de reisdag meegerekend, en vandaag gaan we het water op. We varen vanuit de haven van Jávea naar de baai van Granadella, waar zich restaurant Sur bevindt. In Sur vond ooit de mannen-huwelijkslunch van onze Fer plaats, waar ik 2 uur vantevoren afhaakte want ziek. Doodjammer destijds maar vandaag, 7 jaar later wordt dat goed gemaakt met een lunch zoals die er 7 jaar geleden was.

Een dag vantevoren vraagt de gastheer nog of ik 100 meter zwemmen aankan, ik zeg nog “geen probleem”, op de dag zelf blijkt het een kilometer, ook geen probleem! De boot gaat aan de verste boei, natuurlijk, en overmand door de eerder genoten wijn spring ik het water in. Waanzinnig lekkere temperatuur en ik begin manmoedig aan de tocht. Na een paar minuten blijkt dat ik tegenwind heb en sneller achteruit ga dan vooruit kom en moet er een stapje bovenop. Redelijk uitgeput spoel ik na 3 uur aan op het kiezelstrand (kwartier, maar het leek wel 3 uur) en strompel ik op de geleende slippers van Gijs het keienstrand over…

Bij restaurant Sur staat José, die Ferry al jaren Pepe noemt, op ons te wachten en gaat het feest beginnen. Plakken tomaat met tomatenzout, bizar lekker, gefrituurde boquerones (ansjovis), gefrituurde inktvisjes, ortiguilla de mar (zee-anemoon), lemonfish, en pièce de resistance fideuà negra met aioli-Hollandaise en Parmezaanse kaas (zie boven).

De terugweg (wind mee) is een peulenschil… (Sur is ook prima met de auto te bereiken!)

Restaurant Sur | Calla Granadella | Alicante

Check de openingstijden www.restaurantesur.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.