Het rijden over de Veluwe en de Sallandse heuvelrug maakt hongerig en dorstig, en van het vele proeven bij zowel Terweele als van Broekhuizen hebben de Dutch Foodie en ik behoorlijk honger gekregen. Het rode boekje brengt ons al in de buurt van de Sukerije maar JB van Broekhuizen trekt ons over de streep als hij verteld dat hij er zelf ook regelmatig eet. Hanna ontvangt ons meer dan hartelijk aan de oever (kade) van de Vecht, waar wordt gevaren, gezwommen en ge-paddleboard…

We starten met een macaron van biet met yoghurt en huisgemaakte brioche, en nemen een glaasje Pulligny Montrachet van Paul Pernot (F, 2017), wat erin gaat als gods woord in een ouderling zullen we maar zeggen! We vragen Hanna of we een beetje mogen rommelen in het menu, wat dingetjes op 2 bordjes delen en alles kan. Zo beginnen we met wat Gillardeau oesters met een perfecte mignonette, waarna ieder een halve steak tartaar met dooier, piccalilly en ingelegde groentes (zie boven). Superlekker!

De salade met kreeft wordt onder onze neus afgemaakt op de Big Green Egg en ook deze is heerlijk. We hadden de kreeften al, licht gepocheerd, zien liggen in de open keuken, waar altijd een risico’tje inzit, maar de cuisson is perfect.

Bij het weggaan babbelen we even met de chef, sowieso om te bedanken, en blijkt hij een kameraad van Ollie, chef in kasteel Heemstede, waar hij heeft geassisteerd bij de perslunch. Dit verklaart meteen de cuisson van de kreeft, de man kan koken.

Vrienden…, ik zeg het nooit zo duidelijk maar pak de auto, haal ribeye van de roodbonte dikbil bij Terweele in Oene, pak het pontje, rijd door naar Dalfsen, koop voor een half jaar zolderspek bij van Broekhuizen en ga daarna lunchen of dineren in de Sukerije. Echt doen!!

Sukerije | Koninginneplein 4 | Dalfsen | 0529 700 223


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.