Nog een receptje van onze vriend Osman Pinaroglu (nooit meer een ‘journey’ zonder Osman) die bijna dagelijks voor ons aan tafel de meest heerlijke gerechten maakte.

Nu had ik al een keer steak Diane gegeten met onze dochter in het altijd zonnige Spanje, maar deze was misschien nog wel lekkerder. Ik heb ‘m sindsdien al 2 keer thuis gemaakt, voor de Dutch Foodie en voor chefvanderlecq die er een cool filmpje van heeft gemaakt. Ze waren beiden onder de indruk en dat ligt niet persé aan mij maar aan de enorme eenvoud èn de snelheid van dit gerecht.

Recept Afdrukken
Steak Diane “Osman”
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de pan 30 seconden voor met olie.
  2. Haal het vlees aan beide kanten door de pan (30 seconden), zet apart en voeg sjalot toe.
  3. Flambeer na een minuut met cognac.
  4. Voeg demi glace, boter, room, mosterd, worcestershiresaus, toe en maak tot een saus.
  5. Voeg champignons toe, laat nog 3 minuten garen, voeg kruiden en het vlees toe en verwarm nog 1 à 2 minuten. Direct serveren.
  6. * Osman heeft het over tournedos maar ik zag aan boord duidelijk dat het "geprikt" was, dat doet geen slager met tournedos. Ik heb het zelf gemaakt met bloemstuk (geprikt) en kogelbiefstuk, beiden waren top!

Reacties

  1. Beste Steakbereiding ooit. Dank lieve vriend!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.