Bij het opruimen van oud beeldmateriaal kwam ik deze tegen, spicy noedels uit Smart Cooking voor Studenten. Een superleuk boekje in een ringbandje, met makkelijke en vooral goedkope recepten. Niks hoogdravends vandaag, gewoon lekker noedels met vlees en groente in de wok samen met een paar smaakmakers.

Wil je het vegetarisch, vervang dan vlees door paddenstoelen (oesterzwam, shiitake) en je hebt een prima maal.

Recept Afdrukken
Spicy noedels
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak ui glazig in de helft van de olie, voeg knoflook toe, bak 1 minuut door en zet apart.
  2. Bak het vlees in het restant van de olie gaar in de wok, voeg na 5 minuten ui, knoflook, Spaanse peper en gember toe en bak nog een minuut door.
  3. Voeg paksoi en doperwten toe, en na 2 minuten sojasaus, sriracha en nam pla (blijf roeren).
  4. Controleer of het vlees gaar is, roer de noedels en limoensap door de wok en wacht tot alles warm is.
  5. Breng op smaak met zout en peper, voeg eventueel nog wat nam pla toe, bestrooi met koriander en serveer direct.

 


Reacties

  1. Door Evert

    Dit is een blijvertje bij ons. We voegen iets meer pit toe in de vorm van een extra pepertje. Zeer smaakvol met het malse vlees van de kippedijen.
    Heerlijk.
    Groeten uit Veenendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.