Tuurlijk vind ik het spannend. Over een uurtje vlieg ik naar San Sebastian voor een culinaire bedevaart. 2 dagen op en neer en eten bij Mugaritz, Arzak en Berasategui. Vooral de laatste vind ik enorm spannend, zeker nadat zowel Nico (McGough) en Harold (Hamersma) me, onafhankelijk van elkaar, vertelde dat ze hier de beste maaltijd van hun leven hebben genoten. El Bulli was natuurlijk altijd het summum, maar langzamerhand meer een laboratorium, hier gebeurt het! Ik zou eerst met Ricardo gaan, mijn ouwe chefkok uit Juffrouw Jannie, maar die heeft zich in Wales weer eens in de nesten gewerkt, en kan niet. Ga nu met Mike, zeker geen second choice, maar weer een hele andere belevenis. Ik zal proberen aldaar, heet van de naald, alvast een en ander op te schrijven. De spanning neemt toe, ondanks de ongelooflijke pijn in mijn vinger, waar gisteren tijdens een kleine verbouwing in de Smart Kitchen, een fijne plank op is gevallen (mannen, pijntjes, zeuren!)
Oh ja, 4 ons afgevallen, ondanks heerlijk Thais (lees: zoet) eten bij Cit,Wilma en de Ouwe, waarover later een keer meer! De stand staat nu op 8,1 kilo. Ondanks het eten, volgens May schrijf ik teveel over lekker eten, blijft het doorgaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.