Rustig weekend, hoewel ik niet echt goed uit de strijd ben gekomen na een etentje op het strand vrijdagavond. Eerst Okky die in het holst van de nacht de hele slaapkamer onderkotste, daarna ikzelf die de hele zaterdag met een akelig gevoel in de onderbuik heb rondgelopen. Enfin, lekker in de wagen naar Zeeland, drukproeven van Smart Food corrigerend, en ‘s-avonds gekookt voor de (schoon)familie. Traditioneel lamsvlees, met de salade van Pays Bas vooraf (kropslaharten met garnalen, groene kruiden en een gepocheerd ei). Toques et Clochers crèmant de Limoux voor de borrel, Madfish unwooded chardonnay (AUS, 2004) en Mas Borras pinot noir van Torres (E, 2004) bij het eten. Zondagochtend vroeg op en in de trein naar Schiphol. Vlekkeloze vlucht met de KLM naar Barcelona met zowaar goede catering (het kan dus toch) en een uitsekende service, in handen van Jeroen Blom. Het wat laat aangeboden plateau (2 van de 4 ovens waren kapot) bestond uit een salade van paddestoelen met stukjes kip (of kalf), olijven en sinaasappel, waarna wat stukjes gestoofd rundvlees in een saus, groene groentes en aardappelpuree. Nu ben ik zelf helemaal niet van de combi vlees of vis met vruchten, dus heb ik de sinaasappel gelaten voor wat hij was, en puree mag natuurlijk helemaal niet in mijn zware Montignac-régime! Serieus, het was prima binnen te houden, evenals de Viu Manent chardonnay (Chile, 2005). Nu dus achter mijn schrijftafeltje in Spanje, aan de slag met de studenten. Gisteren nog even met mijn lokale bakkersvriend gegeten, tallerinas (kleine schelpjes die even op de plancha zijn geweest) en een heerlijke steak. Glaasje Montecillo erbij (E, 2004, de gewone cuvée) en om half 11 naar bed. Ik ben er helemaal klaar voor!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.