Vrijdag visdag, je weet het…

De uitdaging was om tijdens het Amstel Zomer Festival, in de volksmond beter bekend als Ouderkerk Culinair, voor 300 man warme pasta te maken, à la minute bereid, in een uurtje… We praten over 2011!

De oplossing zat hem in onderstaand recept, een kloppende mise en place, 2 van die grote paellaschalen op branders van vriend John, en niet te vergeten de assistentie van Isabel en Max. Als een jecko gingen we, èn…, iedereen blij!

Overigens staat dit recept en nog veel meer lekkers in Simple Smart Cooking, wat ik bij deze in de zomeraanbieding gooi, van € 29,50 voor € 19,50 (+ € 4,35 verzending), ga snel in de bovenbalk of klik hier voor de webshop en vergeet niet te vermelden voor wie ik ‘m signeer.

Recept Afdrukken
Spaghetti vongole
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan met kokend water met zout aan de kook en kook hier de spaghetti in. Spoel koud onder de kraan.
  2. Breng water met witte wijn aan de kook en kook hier de schelpen in, regelmatig omroeren en deksel op de pan houden. 3 a 4 minuten moet genoeg zijn.
  3. Giet het kookvocht af en zeef het, en laat de schelpen afkoelen.
  4. Verwarm de olie en bak hier zacht de knoflook en de chilipeper in aan.
  5. Voeg tomatensaus en kokkelvocht toe en breng aan de kook.
  6. Laat iets indikken en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de pasta in de saus, voeg last minute de kokkels toe en laat nog even doorwarmen.
  8. Roer de peterselie door de pasta en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.