Even wat recht zetten!
In de periode dat ik, samen met Mike, restaurant Juffrouw Jannie (1990-1991) had, hadden wij Ricardo van Ede in dienst als chefkok. Uit de stal van o.a. Ine Droogh en Joop Braakhekke was (is) Ricardo het wonderkind, de jeune premier, van de vaderlandse gastronomie. Een fabelachtige smaak, een ongelooflijk geheugen, een niet te temmen werklust en een meer dan aimabel mens. Een klein detail; hij gaat zo zeer op in zijn werk dat hij het leven, vooral voor zichzelf, regelmatig een beetje onmogelijk maakt.
Ricardo zit alweer een paar jaar in Wales, waar hij de ene prijs na de andere wint, de sterren van de hemel kookt, en gemiddeld 18 uur per dag werkt. Wij hadden nu samen hier zullen zijn, in San Sebastian, maar twee weken geleden mailde hij me dat hij weer eens “in de shit” zat. Werken, werken, werken, koks die waren weggelopen, toestanden. Ik heb toen in m’n weblog geschreven ” ricardo heeft zich weer eens in de nesten gewerkt” wat nogal verkeerd gevallen is bij hem. Het is absoluut nooit de bedoeling geweest hem hiermee te willen kwetsen, het was meer een vrije vertaling van zijn woorden. Sorry!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.