Als hier op zaterdag Het Parool op de mat valt (ik ben een Amsterdammer) leg ik die apart voor de zondagochtend, maar niet voordat ik al even in de PS heb gespiekt welk restaurant deze week aan de beurt is.

Proefwerk; Johannes van Dam heeft het groot gemaakt, daarna kwam Hiske en nu is Gilles van der Loo alweer een jaar de recensent. Nu valt er momenteel niet zoveel te recenseren dus heeft Gilles zich op de keuken gestort en hij doet dat helemaal niet verkeerd. Lekkere gerechten, goed beschreven alleen moet je wel een beetje kunnen koken, wat helemaal niet erg is, of improviseren, wat ook niet erg is. Boontjes garen, tomaat en knoflook erbij, daarna groenten en bouillon, misschien een stukje spek, stukje worst of nog mooier een Parmzezaankorst et voilà… als je dus kunt koken!

Kun je dat niet (of niet zo goed) of wil je gewoon een leidraad, volg dan mijn Soep Gilles hieronder, en nu ik het teruglees ben ik dus die kaaskorst vergeten, volgende keer dan maar.

Recept Afdrukken
Soep Gilles
Maaltijd soep
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd soep
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de mungbonen en kook ze in ruim water met wat zout gaar.
  2. Fruit ui glazig in olie, voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut door.
  3. Voeg tomaat toe en laat zonder roeren licht aankoeken.
  4. Voeg winterpeen, venkel, bouillon en spek toe.
  5. Breng tegen de kook aan en laat garen tot de groenten zacht zijn.
  6. Voeg de laatste 2 minuten de groene kool en de rookworst toe en breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.