Toen hun Vrijheidsmaaltijdsoep-event in mei door Corona werd afgeblazen (hier lees je alles over dit initiatief inclusief het recept) zijn initiatiefnemers Joris Bijdendijk (Rijks en Wils) en Samuel Levie (Brandt & Levie) destijds deze wortelpompoensoep gaan inblikken en deels gaan weggeven. De mannen kregen de smaak te pakken en komen nu aan het einde van dit snertjaar met een ingeblikte snert op de markt.

Afgelopen vrijdag was de launch middels een pop up “snertbar” bij Stach op de Overtoom 112 in Amsterdam (hoek Eerste Constantijn Huygensstraat) alwaar de heren vanachter een marktkraam hun waar aan de man brachten. Ze verkochten de soep los per beker, een “snert”-pakket, met een blik snert, roggebrood en gevulde speculaas, maar ook losse blikken. Van ieder verkocht blik snert gaat een tweede blik naar de Voedselbank.

Ik ging vrijdag met een volle zak met spullen weer naar huis maar niet nadat ik de snert had geproefd en ik kan duidelijk zijn; een superlekkere erwtensoep met lekkere (Brandt & Levie) rookworst. Goddank niet zo’n soep waar je lepel in blijft staan, maar goed verteerbare soep. Echt top!

4 dagen later toch even checken of ze vrijdag niet stiekem “verse” soep hadden gemaakt. No way, de soep smaak identiek, eigenlijk nog beter met het bijgeleverde Friese roggenbrood (niet te doen, zo’n pak netjes openmaken) belegd met katenspek van slager Janmaat.

Proeven? Dat kan aanstaande zaterdag (morgen) voor de deur bij Vanilla Venture, dé groothandel (en tegenwoordig ook voor de particulier) voor lekkere spullen, Contactweg 30 in Amsterdam. De snert is te koop bij Stach of te bestellen bij Deliveroo.


Reacties

  1. Door Oscar van der Voorn

    Geachte
    Is er een recept vrijgegeven van deze erwtensoep? Waar kan ik dit vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.