In onze voortdurende tocht naar het allerbeste product rijden de Dutch Foodie en ik op een zonnige zaterdagochtend naar Oene op de Veluwe. Na een wekkertje om 7:30, aanschuiven aan een stukje cake van DF’s schoonmoeder en een goede espresso rijden we over ’s lands wegen en is het klokke 10 tijd voor een tweede bakkie in de kantine van Herman Terweele. De jongedames zitten net aan de limo, de rest is beneden aan  het werk.

Achter de imposant gevulde winkel, laat ‘ie 80 vierkante meter zijn, is een bedrijfsruimte van ruim 1000 vierkante meter. Werkplaats, keukens, koelingen, ontvangst goederen, krattenwasplaats en ga maar door.

De eigen slachterij is net 2 weken daarvoor verhuisd naar Apeldoorn, daar komt straks de worstmakerij, en de worstmakerij wordt dan keuken. Een inmens bedrijf achter de winkel waar Herman met passie en vuur over verteld. Behalve vlees doen ze ook veel wild, de dag ervoor zijn er nog wat ree’tjes naar Reijmerstok (Brut 172 van Hans van Wolde) gebracht, en de worsten gaan tot ver over de grens.

Mooie kerel, Herman. Ondernemer met 52 (!) man personeel, gepassioneerd jager, mountainbiker en vader, en dat allemaal in 24 uur!

 

Slagerij Terweele | Houtweg 8 | Oene

ma-za geopend, woe-middag en zo gesloten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.