Ik was bij slagerij de Beurs “avant la ouverture” toen ze de tijdelijke Choucrouterie met Brandt & Levie organiseerde. Superleuk en superlekker en zo konden we al vast kijken welke kwaliteit ze in petto hadden.

Het is ruim een jaar later als we (Okkky en ik) aanschuiven op het terras van The Manor (Linneausstraat) alwaar de Beurs de hele zomer het terras (en bij slecht weer binnen) uitbaat. De Amstelstraat is dus tijdelijk dicht, we zitten lekker aan de trambaan in Oost (hoor je nauwelijks)

Timo de Beurs (hij komt uit een oud slagersgeslacht en uit respect voor het ambacht heet zijn restaurant Slagerij) staat in de keuken en zakelijk-partner Ard Muntjewerf doet samen met Midas het terras (Midas zat hiervoor bij The Lobby in de Fizeaustraat). Er is een 3- en een 5-gangen menu, we gaan voor de laatste maar passen het iets aan want de dochter eet geen vis…

Eerste gerecht is een tuinbonen papdi en bestaat uit een puree van doperwt, daarop een papdi (soort van gefrituurde Indiase holle cracker) en daarop dubbelgedopte tuinboontjes. De ster van de avond, tjemig wat lekker.

De pâté en croûte van varken met pistache en abrikoos is gewoon goed, en de artisjok met kalfstong, beurre blanc en homemade worcestershiresaus mist wat zout, maar hoe erg is dat als dat gewoon op tafel staat.

Ik was erg benieuwd naar de pie (specialité) maar deze is vanavond met cantharellen en champignons, en ook daar houdt de dochter niet van. Goddank wordt er net een nieuwe getest, de steak and kidney pie. De dochter denkt bij kidney direct aan die rode bonen en eet het moeiteloos op. Als ze later hoort dat het niertjes waren doet ze daar niet moeilijk over (er is nog hoop).

Pièce is gefrituurde varkenspoot (leeg gemaakt, vlees gegaard en weer teruggestopt, panko erover en in de frituur) met een verrukkulluke ansjovissaus. Okky, die van de vis weet je nog, vraagt een andere saus en die is er. Dezelfde maar dan met soja ipv ansjovis en die is eigenlijk veel beter, want iets minder heftig.

Ik sla het zoet over en geniet nog wat na van de Viré-Clessé van André Bonhomme (F, 2018). Laat Midas je lekker op weg helpen met de wijn, dat komt goed!

Slagerij de Beurs in The Manor | Linneausstraat 89 | Amsterdamen

hier reserveren | maandag/dinsdag gesloten


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.