Kijk naar buiten (ik schreef dit gisteren om 9:20 en kijk door de openslaande keukendeur naar keiharde regen, goed voor de tuin maar niet voor mij) en je snapt meteen waarom ik Spanje even naar binnen wil halen. We zouden vandaag terugrijden van onze jaarlijkse retraite aan de Costa, Corona gooide roet in het eten, dus dan maar op een andere manier, met een slaatje.

Heel spannend is het niet, maar wel heel lekker. Het succes van mijn slaatje staat of valt met, hoe kan het anders, de boodschappen. Juist de simpelse gerechten, en elke chef weet dit, behoeven goede ingrediënten. Ortiz tonijn is er zo een, tonijn uit pot of blik, een betere bestaat er (bijna) niet, ik rijd er voor om. En dan in Nederland kerstomaatjes in plaats van die rode waterbommen (ik weet, er zijn in de zomer ook goede tomaten maar kom daar maar eens om on-line). Als de basis goed is, en ik heb het over de boodschappen, is het verder een kwestie van mengen.

We dronken er een glas rosé van Lamourie bij (F, 2019), gewoon van Albert Heijn (goed beoordeeld door vriend Harold Hamersma), en voor het Spanje-gevoel dat lekkere water van Solan de Cabras (ook van AH).

Recept Afdrukken
Slaatje
Maaltijd salade
Porties
Ingrediënten
Maaltijd salade
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng mayonaise met room en daarna met tonijn, ei, venkel, bosui en tomaat en breng op smaak met citroen, zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.