Wat ik ooit in de Kauwgomballenfabriek bedacht, à la carte broodjes maken, bestaat nu op de Ceintuurbaan, bij SLA kun je op maat, à la carte dus, salades laten maken.

Het werkt volgens het 1-2-3-4-5 principe;

1) je kiest een blad (de sla dus),

2) je kiest een graan, zaad of peul (quinoa, linzen, couscous),

3) je kiest 3 groentes,

4) je kiest een topping (rode ui, kappertjes, olijven etc.) en

5) je kiest een dressing.

Dit alles kost € 7,=, to stay or to go. Je kunt van alles wat extra bestellen (+ € 1 of + € 0,50) of de salade nog naar Premium level tillen (met kip, zalm, mozarella…+ € 2,=). Je kunt ook één van de 5 favorieten bestellen en dat deed ik gisteren.

“Italiaanse bio-buffelmozzarella met rucola, du puy linzen, gegrilde aubergine, artisjokhart, tomaat en gemengde zaden” in het ene bakje, en “pittige falafel, ijsbergsla, volkoren couscous, geroosterde bloemkool, pompoen, wortel en pompoenpitjes” in het andere bakje, respectievelijk € 7,50 en € 7,=.

Enorme porties, 407 gram en 470 gram, dus bijna een maaltijd, waarbij qua hoeveelheid (niet qua gewicht natuurlijk) de bladsla de hoofdrolspeler is.

De winkel ziet er super uit, de salades zien er super uit, de prijs is meer dan okay, het zou alleen allemaal wat meer smaak mogen hebben, maar misschien komt dat omdat het kleine bakje vinaigrette (apart meegegeven omdat de sla dan langer vers blijft) volledig verdwijnt in de ruime portie salade.

Mooi adres (Ceintuurbaan 149, maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 21.00)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.