Ik ben best veel in Spanje maar niet in Barcelona. Ja, om te landen maar dan smeer ik ‘m meteen richting de Costa. Nu onze Max daar tijdelijk woont zijn we ineens wel in de stad, en na inchecken in het leuke hotel Brummel, niet ver van zijn haciënda, gaan we op aanraden van vriend Ferry naar Sintonia. Ferry is een Barça-ganger en weet altijd waar de nieuwste plekken zijn, kun je blind op varen, alleen is hij er nu 3 jaar niet geweest.

We kunnen Sintonia niet vinden en dat is omdat het aan de achterkant van het coole Gallery Hotel is, zonder enige verwijzing aan de gevel of in de lobby. “Oh, het is dus een hotel-restaurant…?” Ja, best wel! De ontvangst is prima, we krijgen met zijn 3-en een klein rond tafeltje in het midden van de verder vrij lege zaal, want die is opgedekt, maar kiezen voor het terras. De kaart is leuk, ziet eruit alsof we gaan sharen, maar dat blijkt niet het concept.

De ham met pan con tomate is prima, maar ja, hè hè, we zijn in Spanje, mag het? Best een ruime portie ham overigens, in tegenstelling tot het brood, een tweede bestelde portie (brood) à € 2,35 blijft helaas uit.

De ansjovis is goed, de mosselen bizar goed, en de kroketjes wat vet, maar eigenlijk allemaal goed. Allemaal best makkelijk te sharen overigens, wat we dan ook doen.

Er komt een tomaatsalade met gemarineerde ui en rode tonijn die niet echt op smaak is en de tonijn is zo dun gesneden en zo weinig dat je het eigenlijk niet proeft (zie boven)

De steak tartare wordt in een soort grote stierenkop bereid en er wordt gevraagd of ik ‘m piquante wil, ja best wel! Wat ze niet vragen is of ik er een sloot olijfolie doorheen wil, wat ze ongevraagd doen en wat jammer is. De stukjes paling erop is voor mij een trouvaille, en het kwartelei is prima maar steenkoud, wat niet gek is als je het eerste 10 minuten naast de met tartaar gevulde stierenkop zet.

We houden erover op. Het is allemaal prima maar behoorlijk liefdeloos, zoals vaak in hotels. We zitten qua lunch natuurlijk ook midden in de overgang naar een nieuwe shift dus er is ineens geen bediening meer. Vanavond lekker naar Albert in Dos Palillos.

Sintonia | Carrer del Rosselló 249 | Barcelona


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.