Hahaha…, we roepen al jaren dat Valentijnsdag voor de commercie, is, net zoals Moeder- en Vaderdag, maar als ik de vrouw vertel dat ik op 14 februari met Ron uit eten gaat kijkt ze heel gek. “Geen probleem joh, ga lekker” is het begin maar naarmate de datum dichterbij komt wordt het commentaar ook sterker. Het is makkelijk op te lossen, een 2-tje wordt een 4-tje bij Sinne*, we praten wel een andere keer over de zin van het leven, als mannen, onder elkaar…

Een schande, ze hebben al een paar jaar een ster, en ik ben er nog nooit geweest (eigenlijk helemaal geen schande want waarom zou ik in alle sterrenzaken moeten eten, maar het zijn wel mijn oude buren op de Ceintuurbaan, give or take een paar panden). Het concept is makkelijk, geef de keuken je allergiën en dislikes, èn carte blanche en vertel of het 4, 5, 6 of 7 gangen worden. Het worden er 5 (inclusief dessert).

Er zijn 2 amuses; gemarineerde koolrabi met dragon (zie boven), èn BBQ kastanjes, met aardappel, rode ui, sesam-kimchi, waarna we starten met een gemarineerde oester, met blue meat radijs, crème van citroenblad (jeruk purut) en een Thaise vinaigrette. Godsliederlijk lekker.

Door met tarbot, crème van aardpeer en bonito, prei, witlof, en een visjus die veel heeft van een beurre blanc. Sublieme balans.

Knolselderij van de BBQ (er staat een grote Green Egg in de open keuken, die je totaal niet ruikt), eidooier van 63ºC uit de Roner (warm waterbad) , hazelnoot, en truffel, met een saus van gerookte knoflook. Ook weer zo mooi.

De Shortribs van Nederlandse dubbeldoelkoe (eerst jaren melkkoe geweest, daarna afgemest als vleeskoe) zijn superzacht, met sjalot, shii-take, crème van ui, en zijn eigen jus.

Er komt een kleine dessert-amuse van schuim van hazelnoot/praliné en gel van citrus, waarna eencrémeux van banaan, pinda, kalamansi (citrus), en chocolade/karamel ganache. Ik houd niet van banaan, maar dit is lekker. Erg lekker.

Een topavond, zowel intermenselijk als culinair, wat een fijn adres. Rest mij nog te vertellen dat we een totaal onverwacht lekkere Griekse wijn dronken, een sauvignon blanc met lichte houtopvoeding, de Ktima Gerovasiliou. Super!

Sinne | Ceintuurbaan 342 |Amsterdam | bel 020 682 7290 | www.restaurantsinne.nl | maandag en dinsdag gesloten en alleen op zondag lunch


Reacties

  1. Gerovassiliou is de beste wijnproducent van Griekenland. Zijn wijnen scoren constant hoog. Van zijn houtgerijpte Viognier zeiden Guigal en Chapoutier al eens “de leerling overtreft de meester “. Wij importeren m al ruim 10 jaar voor de Nederlandse horeca en met succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.