Ik ben helemaal wijs van bloedsinaasappels. Als jong pikkie mocht i wel eens met mijn vader mee skiën in Italië en ik zal nooit het eerste ontbijt vergeten, met een groot glas jus d’orange van bloedsinaasappels. Ik laat ze weleens figureren in mijn boeken maar die fotografeer ik altijd in voor- en na-jaar, en dan zijn ze er niet. Januari/februari en dan is het vaak weer klaar. Ik koop er dus nu elke week een stuk of 20 en maak dar dingen mee. Sinaasappelcake dus, maar ook de mandarijnencake die je hier kunt terugvinden maar dan met bloedsinaasappels, en ik heb ze ook zondag geconfijt, kom ik later nog mee. Nu de cake (Blijf er even bij als je dat suikerwater laat inkoken… Heb ik niet gedaan en heb dus de boel ouderwets laten inbranden, het hele huis ruikt naar suikerbrand…)

Recept Afdrukken
Sinaasappelcake
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd dessert
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water en 300 g suiker aan de kook, leg hier 2 bloedsinaasappels in plakken in, zet het vuur laag en laat een half uur garen. Laat de plakken uitlekken.
  2. Leg een rond stuk bakpapier in een ingevette springvorm ø 22 cm en bedek deze helemaal met plakken sinaasappel.
  3. Klop de boter luchtig met het restant van de suiker en klop hier een voor een de eieren door (wacht na ieder ei tot het volledig is opgenomen door de boter/suiker).
  4. Voeg yoghurt, vanille en rasp en sap van de 3de sinaasappel toe aan het beslag.
  5. Meng bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en spatel dit door het boter-eiermengsel.
  6. Stort het dikke beslag in het midden van de vorm en verspreid met een vochtige spatel over de hele bodem dusdanig dat de sinaasappelschijven blijven liggen.
  7. Bak de taart 35 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven (controleer de garing met een rvs-satépen)
  8. en laat 10 minuten op een rekje afkoelen.
  9. Verwijder de springvorm, draai de taart om, verwijder het papier en overgiet met het warme ingekookte kookvocht van de sinaasappels.

Reacties

  1. Door Carla

    Dit ziet er super uit ! De taart koud nuttigen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.