Ja hoor, het is gelukt… Na een jaar of 5 (!) proberen gaan we eten bij Septime in Parijs. Septime is een soort van neo-bistro, 2 Michelinsterren (een rode en een groene), ze gooien de lijnen exact 21 dagen vantevoren open om te reserveren en hoe je het ook doet, je bent altijd te laat! We hebben een ingang (dankjewel Joris) en dus een plekje op een dinsdagavond om 21:00.

Het is volle volle bak als we binnenkomen, we zijn op een kleine foto-missie (niet van Septime maar van Ron en mij) en worden daarna aan de stamtafel gezet. Er zitten nog 2 gasten aan de bar, de sfeer is eclectisch (doch rustig), fotograaf Friso maakt nog een paar snokjes en voordat we het doorhebben zitten we aan het eerste gerecht, een bizar mooie bouillon van knolselderij.

Terwijl Ron aan de (natuur-) wijn gaat test ik het ‘eau petillante’ en komt er huisgemaakte focaccia met geiten-labneh en vijgenolie.

 

Het eerste echte gerechtje bestaat uit rode bieten, preserved berries en miso-gelei en we worden direct op scherp gezet. Wat er op het oog supersimpel uitziet smaakt fantastisch. Alles is in een perfecte balans wat behoorlijk lastig is met maar een paar ingrediënten.

We gaan door met velouté van aardappel en prei, met truffelsaus op de bodem, sabayon van Comté met daarop plakjes truffel, en brioche met truffelboter on the side. De velouté met truffel is geweldig, de brioche prima maar mist wat (truffel-)smaak.

De gegrilde little gem (die eerst is gekookt) komt met een saus van waterkers en crème van pistache, en ik kan wel blijven gooien met superlatieven, laat ik dat niet doen (tis top).

Het laatste voorgerecht is kokkelbouillon met gestoomde coquilles uit Dieppe, met merg en spinazie (bizar goed weer).

Pièce is op-de-bbq-gegrilde zwezerik, met Meyer lemon en glaze van huisgemaakte harissa (wow).

We sluiten af met een kommetje bouillon, met alle ingrediënten die normaal in couscous zitten, wat spelt en een vleugje koriander.

Er komt in plaats van een zoet dessert (althans voor mij) een kleine, al reeds aangegeten, warme Vacherin Mont d’Or die helemaal super is.

Wat moet ik ervan zeggen? Het is op het eerste gezicht eenvoud ten top maar ik denk dat het allemaal draait om een combinatie van de allerbeste ingrediënten, gecombineerd met uiterste precisie en geweldig gastheerschap. Het is de rit naar Parijs meer dan waard!

Septime|80 rue de Charonne|Parijs (1)|F


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.