Ik was vorige week maandag op de Blaricumse avond van het Septemberdiner. Waar normaal het Aspergediner is, wat dit jaar door Corona niet mogelijk was, heeft cateraar zMaakt onder leiding van Maarten Beuningh zijn tenten weer opgezet in Blaricum om alsnog iets van het seizoen te maken, en dat lijkt in ieder geval deze avond goed te lukken.

De lange tafels staan al opgedekt als we na het doorlopen van de Coronacheck op het ruime terras (we houden ons nog steeds aan de 1,5 meter) aan de borrel gaan. Op de Blaricumse avond, het zal met sponsoring en budget te maken hebben, gaan we aan tafel direct aan het voorgerecht wat een soort salade riche is. Rouget, gamba en eendenlever domineren het bord, ik zie nog wat little gem en aioli, een toastje en een tomaatje. Prima starter.

Hoofdgerecht is echt te gek lekker en dat zeg ik niet snel. Dun gesneden Black Angus sirloin (rumpsteak/zijlende) van de Big Green Egg, met een rode wijnjus, gegrilde groenten, gekonfijte ui en crème van peterseliewortel. Alles prima warm, cuisson mooi en vooral goed op smaak.

Het dessert zijn wat elementen op een bord, ik kan het niet anders noemen. Ik zie een aardbeitje, een kletskopje, wat chocoladepraliné, bramenmousse en pistacheijs van ijssalon de Hoop. Allemaal prima, maar de Black Angus steelt de show!

Wees er snel bij want zaterdag aanstaande (25) is het alweer de laatste avond, echt de moeite waard

Aspergeakker aan de Bergweg t/o no 10 | Blaricum | hetaspergediner.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.