Seapalace geautomatiseerd? Goddank niet in de keuken, daar wordt alles nog met de hand gemaakt, yes!!

Sea palace dus, de Chinese boot in Amsterdam, in de volksmond ook wel de bamiboot genoemd. Nu Oriental City is overgenomen, zij deelden altijd de eerste plaats, is dit bij far de beste dim sum place to be. Je maakt buiten de handen schoon, gaat in de rij voor de registratie (aparte geen-rij voor reserveringen) en daarna wordt je door een lieve mevrouw met een mondkapje naar tafel gebracht. Ik ben nog helemaal niet van het binnen eten, maar op het dakterras smelt je vandaag en de tafels staan niet 1,5 maar eerder 2,5 meter van elkaar.

Het contact met de service, iedereen draagt hier overigens een mondkapje, wordt beperkt tot het minimum en er is een supervet geautomatiseerd bestelsysteem wat werkt via een QR-code die op de tafels is geplakt. Je zit in een poep en een scheet in een menu met een apart dim sum hoofdstuk dat weer is opgebouwd in rubrieken zoals gestoomd en gefrituurd. Op het eerste gezicht is het wat minder persoonlijk, maar aan de andere kant is het ontzettend makkelijk.

Een druk op de knop en na 8 minuten staat de bestelling op je tafel, inclusief condimenten en de Chinese thee.

Even snel door het eten; de Ha Kau (gestoomd rijstdeeg met garnalen, in de vorm van een schelp) is de beste money can buy, de siu lung bao (dumpling uit Sjanghai met varken en bouillon) wordt sinds de 8 in Proefwerk (Parool 4 juli 2020) individueel geserveerd in kleine bakjes waardoor je geen druppel van de kostelijke bouillon mist. De kau choi kau (dumpling gevuld met vlees en bieslook) is heerlijk, evenals de sin ha cheun fan (rijstpannekoekjes met garnalen).

Mijn absolute favoriet, al jaren, is de si tjap ngau pa yip, rundermaag met zwarte bonen saus, echt superlekker!

Ik ben alleen, tik € 34,20 af voor deze culi-powerlunch en sta binnen een half uur weer op straat (in de bloedhitte!). Reserveren is overigens echt aan te raden, dim sum alleen tussen 12:00 en 16:00.

Sea Palace | Oosterdokskade 8 | Amsterdam | bel 020 626 4777  www.seapalace.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.