Ik ben 3 weken terug uit Hong Kong en ik mis het eten. Terwijl ik mijn stukje over The Eight tik loopt het water me in de mond, wat te doen?

Een uur later moet ik in Amsterdam zijn om in 5&33 in het Art’otel in Amsterdam, pal tegenover het Centraal Station, om een truffelklus te bespreken. Op weg naar huis rijd ik achter het Centraal Station, staat na de tunnel het stoplicht naar rechts op groen en duik ik achter het Doubletree hotel het straatje in…

Sea Palace, de Chinese boot, het grootste restaurant van Amsterdam, is vorig jaar 200 meter verplaatst en ligt nu pal voor &Moshik**, het restaurant van mijn Israëlische vriend Moshik Roth. De bovenverdieping is vol (!) dus ik wordt beneden aan het zijraam gezet, uit de zon en met vol uitzicht op het Scheepvaartmuseum.

De keuze is simpel, want al jaren hetzelfde, har kau (gestoomde dumplings met garnaal in schelpvorm), gebakken sui kau (vrijwel dezelfde dumplings maar in een iets andere vorm, gefrituurd en met gembersaus),

har chun fang (gestoomde rijstpannenkoekjes met, weer, garnalen), sui kau soep (de eerder genoemde garnaaldumplings, nu gestoomd en in een kippenbouillon), en om al het garnalengeweld iets tegengas te bieden wat gestoomde koeienmaag in zwarte bonensaus.

Zoals de keuze al jaren dezelfde is geldt dat ook voor de kwaliteit. Kraakvers, goed op smaak, perfecte cuisson, soepele bediening, het kan eigenlijk niet beter. Voor mij is Sea Palace favoriet alhoewel Oriental City (Oudezijds Voorburgwal/hoek Oude Doelenstraat) ook erg goed is, maar daar moet je vaak wachten op een tafeltje en is het parkeren een ramp. Ik drink mijn potje jasmijn thee leeg, nog best een werk want die wordt constant aangevuld, en rijdt na een klein uur de campagne weer in.

Sea Palace | Oosterdokskade 8 | Amsterdam |  bel +31 20 626 4777


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.