Heerlijk en vooral gezellig gegeten met Theo, die helemaal lyrisch werd en meteen voorstelde zijn vriend Chris Wijnberg te contacten. Daar eten we dus vanavond mee. Ik ken Chris nog uit de tijd dat ik voor Christian Tortu werkte, helaas heeft hij nooit mogen leveren. Ben vandaag naar een prive-kookschool geweest, van een Franse stichting, Triangle, iets buiten het centrum. 120 leerlingen, mooie accomodatie, eigen restaurantje, toplocatie, alleen aan de verkeerde kant van het spoor, zeg maar. Ik denk dat een restaurant aan huis, leerlingen koken voor gasten, alleen zin heeft als je een goede loop hebt. Die hebben zij niet. Wat ze wel hebben is 28 man personeel, en een begrotingstekort, zodat er nog maar een paar westerse gerechtjes per dag worden gemaakt. Leuk, maar niet leuk genoeg.

Op de terugweg naar de stad zijn we even langs geweest bij het kidshuis van Jos & Yvonne van Opdorp. Ik kwam Jos en Yvonne een paar jaar geleden hier tegen, zij hebben een onderneming die Pot en Mand heet, de PTMD collection. Ze wilden me graag helpen met ons eigen huis, maar op zo’n grote schaal dat ik het beter vond dat ze een eigen huis begonnen. Dat is dus gelukt, net buiten het centrum, een ontzettend leuk huisje, naast een kerk, met 20 kleine meisjes. Top!

Door naar de Saigontourist hotelschool, 2500 leerlingen, waaarvan 1000 leren koken, redelijk grote keukens maar wel een beetje een bende. Uitgebreid rondgeleid, ik leer ontzettend veel. Ik krijg nog wat menu’s mee, en de inkooplijst kokskleding (?) en we gaan door naar de volgende.
We komen nu op een soort finishing school, koken, naaien, strijken, enfin alles wat een net Vietnamees meisje moet kunnen voordat ze de wereld intrekt. Dit is meer iets voor onze eigen kids, als ze straks tenminste niet allemaal naar de Smart Kitchen willen komen. Wat wel leuk is is dat de Vietnameze Nigella Lawson hier de juf is, elke zondag een eigen show op HCM TV!


Reacties

  1. Door mirjam

    ga je
    nog “naar boven”?
    in girona :postre de lactico, een must hoor!
    BON A NIT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.