Na de lunch racen we terug naar Barcelona, waar we met Hans en Janneke hebben afgesproken. Zij zijn de Nederlandse agenten voor Asa en Koziol, en buiten zakelijk kunnen we het verder ook goed vinden. Hun hond Laura logeert bij ons momenteel, en onze Chivite gaat volgende week naar hun. Hans staat er op ons mee te nemen naar Sagardi (Argenteria 61, www.sagardi.com), een werkelijk waanzinnige Baskische tapastent in de wijk La Ribera, practisch aan de haven. We komen op en soort pleintje, een en al activiteit, met op de hoek een geweldige bar, met een counter van een meter of 15 lang, helemaal volgestouwd met schalen tapas.

De Baskische tapas worden allemaal gemaakt op stukjes stokbrood (coca’s) en doorboord met een prikkertje. Je neemt wat je wilt en na afloop tellen ze de prikkertjes (navraag bij de manager leert dat ze per dag gemiddeld 8% prikkertjes missen, nog altijd goedkoper dan ieder ander systeem, en zeker sympathiek). Keuze uit oa. Gebakken tonijn, vispat√©, hamcroquetjes, croquetjes van paddestoelen, gefrituurde paprika, gerookte zalm, jabugo, babybroodjes met kip en ga zo maar door. Het is een wild feest, heerlijke rosado, kinderen spelen op het plein, het wordt later en later, we roken een sigaar (Montecristo no. 4), en het leven is zoals het op zondagavond in Barcelona hoort te zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.